India Hangja

India világa

Az Indian Express hírei

2007. június 25. 07:02 - India Hangja

Cannes – A májusi filmfesztiválra 108 közül 8 indiai filmet választottak. Ironikus, hogy az egész világon Indiában készül a legtöbb film, mégis egy csoportba sorolták Szlovéniával, Libanonnal, Kenyával és Kolumbiával. Cannes-ban úgy döntöttek, ezekben az országokban még csak most van kialakulóban a filmipar.

Új-Delhi – Megszületett a döntés, hogy 12 stratégiai fontosságú utat építenek: bekapcsolják Észak-Ladákh területét, az indiai-tibeti határvidéket az ország vérkeringésébe. A Karakoram hágó körüli utakat a hadsereg felügyeletével kell megépíteni, a térség érzékenysége miatt. Jelenleg az utazást főleg öszvérekkel, vagy a ritkán rendelkezésre álló katonai helikopterekkel bonyolítják le. Észak-Ladákh az utolsó vidék Indiában, ahol még telefon sincs; romantikus, de nagyon megnehezíti az ott lakók életét.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása