India Hangja

India világa

Mantra jelentése

2015. szeptember 25. 04:41 - Leveles Zoltán

amit mantra témában tudnod kell

Kit ne érdekelne a mantra jelentése, amikor ősidők óta alkalmazott meditációs eszközről beszélünk? Sokak szerint a mantrák ereje építette a piramisokat, irányított vimana légi járművet és a Mahábháratában atomfegyvereket. Leveles Zoltán Mantrák ereje c. írásában alaposan körbejárja a mantra jelentése és ereje körüli kérdést. 

mantra_jelentese.jpg

Valóban érzékletes példákkal alátámasztva érthetjük meg a mantra működését. Ír arról is, hogy a mantra miként épült be a mindennapokba, és hogy tulajdonképpen észrevétlenül is mennyit mantárzik mindenki.

A mantra egy olyan varászige, mely képes a követ is megolvasztani, vagyis a legkeményebb szívet is meglágyítja. Egyéb írások hinduizmus és filozófia témában a Bharata honlapján Leveles Zoltán több érdekes Indiai útleírás található az Imprssziók között, illetve a nemrég indult India Hangja blogon.

Visszatérve a mantrákhoz, érdemes komolyabban utána olvasni, mert a védikus irodalom kifejezetten ajánlja a mantra meditációs technikát. Mondjuk egész biztos, hogy nem adják olcsón. Persze nem pénzben kell a mantráért fizetni, hanem az önátadással. Hogyan is lehetne önmegvalósítás a mantra meditációban, ha nem vennénk komolyan? Miben érhetünk el eredményt azzal, hogy csak úgy kipróbáljuk? A cikk alján találsz egy kedvcsináló videót, ami bemutatja a mantrázás egyik technikáját. A Ganésához szóló mantra megigéző. Hozzátenném, hogy a mantra meditáció valódi célja teljesen önzetlen és lelki. Akik Ganésát imádják, azt általában valamilyen anyagi viszonzásért teszik. Minek a mantra, ha csak anyagi célokra és élvezetekre vágysz? Ha már egyszer mantra meditációt alkalmazol, akkor meg se állj egészen a célig, a Lelki Világig!

Olvasd hát el amit a mantrákról tudni érdemes, ha érdekel a mantra jelentése.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása