India Hangja

India világa

Sárgarépa krémleves - kb. 3-4 adag

2006. június 07. 03:00 - India Hangja

A neve talán sokakat elriaszt, de az ételnek nincs is igazán sárgarépa íze. Nagyon finom, kellemes állagú, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 kisebb vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
1/2 l zöldségleves (leveskockából is lehet)
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál vaj
őrölt fehérbors
csipetnyi só
szeletelt mandula

A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, és durvára reszeljük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és felforrósított vajon pár perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük a levessel. Fedő alatt nagy tűzön 10 percig főzzük. A mandulát közben zsiradék nélkül megpiríthatjuk, de pirítás nélkül is jó. A levest botmixerrel pépesítjük, átszűrjük teaszűrőn, hozzákeverjük a tejszínt, és ismét felforrósítjuk. A tányérra szedve szórjuk meg a tetejét a mandulával.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.