India Hangja

India világa

India klub Szegeden a B-612 Kulturális Műhelyben

2006. szeptember 10. 10:00 - Swami Kesava

Sorozatunkkal azokhoz szólunk, akik India kultúrájára, hagyományaira és valláskörnyezetére kíváncsiak. A sorozat előadásai felváltva India kultúrájára, illetve az óind filozófiára épülnek. Így kívánunk hiteles és alapos betekintést nyújtani India misztikus világából.

Szeptember 15.. péntek 19 óra


Diaképes indiai kultúrtörténeti útibeszámoló

Diaképes indiai útibeszámoló – előadás az ókori India társadalmáról, vallásairól, történelméről, népszokásairól, építészetéről, misztikájáról és művészetéről.

Előadó: Szvámí B.A. Haridzsan, hindu szerzetes


Október 27., péntek 19 óra


Karma


Előadó: Krasznai Zoltán, Nandafalva

India ősi bölcsessége a lélek szabadságáról tanít. Arról, hogy cselekedeteink, vágyaink és sorsunk szervesen összefüggnek. Ugyanakkor azt is mondják, hogy sorsunk determinált, mert a boldogság és boldogtalanság állandó váltakozása ver láncra bennünket. Mi az, ami miatt el kell szenvednünk e folytonos váltakozást? Hogyan szabadulhatunk meg a karma rabságából?


November 24., péntek 19 óra


Önmegvalósítás az észak-indiai templomi táncokban

Barkóczi Beáta odisszi táncos táncbemutatóval és filmvetítéssel egybekötött előadásán láthatunk odisszi táncjeleneteket és megismerhetjük templomi táncok kultúrtörténeti hátterét. Megtudhatjuk, milyen drámai kifejező eszközök léteznek az indiai táncokban illetve hallhatunk a táncelőadás önmegvalósítási oldaláról is.


Helyszín: B-612 Kulturális Műhely, India Klub, 6722 Szeged, Bécsi krt. 7.