India Hangja

India világa

Mung dhál (indiai leves)

2006. szeptember 10. 03:00 - India Hangja

1 csésze mung bab (vagy sárgaborsó, zöld feles borsó)
7 csésze víz
1 csésze paradicsom kockák
1 közepes cukkini, kockákra vágva
5 evőkanál ghí
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 1 evőkanál köménymag
1 evőkanál fekete mustármag
1 hegyes, erős zöldpaprika összevágva
1 teáskanál aszafoetida (vöröshagymával helyettesíthető)
1 1 teáskanál kurkuma
1 evőkanál só
friss koriander levél a díszítéshez
 
Tegye egy serpenyőbe a 3 evőkanál ghít, kurkumát, aszafoetidát és babot. Süsse 30 mp-ig közepes lángon. Adja hozzá a zöldségeket, süsse még 1 percig. Adja hozzá a vizet, paprikát és gyömbért. Forralja fel, aztán takarja le, s főzze a dhált 1 óráig, vagy amíg a bab sűrű levessé puhul. Tegye félre.
 
Tegye egy kis serpenyője a maradék ghít, amikor forró, tegye bele a kömény- és mustármagokat. Amikor a magok pattogni kezdenek, öntse a keveréket a dhálba. Díszítse friss koriander levelekkel vagy petrezselyemmel.
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.