India Hangja

India világa

Konyhafüves kenyér

2006. október 01. 03:00 - India Hangja

100 g finomliszt
5 g élesztő
3 g só
10 g cukor
60 ml víz
5 g konyhafüvek (oregánó, kakukkfű, zsálya, stb.)
15 g olajbogyó
60 ml oliva olaj

Keverje össze az élesztőt egy csipetnyi cukorral, adjon hozzá langyos vizet, tegye félre pár percre. Keverje össze a lisztet, sót, a konyhafüvek és az olaj felét. Gyúrja a tésztát, legyen az állaga puha. Pihentesse 15-20 percig, vagy amíg a kétszeresére nő, egy nedves ruha alatt. Tegye a cipót kivajazott tepsire. Szeletelje fel az olajbogyókat, és nyomkodja bele a tésztába. Szórja a tetejére a többi füvet, pihentesse újabb 20 percig. Kenje a tetejére a többi olajat, tegye előmelegített sütő felső polcára. Süsse 225 fokon 15-20 percig.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.