India Hangja

India világa

Sütőtök puding

2006. november 06. 03:00 - India Hangja

Ha gyors, vitaminokban gazdag egzotikus édességgel szeretné meglepni családját vagy vendégeit, akkor feltétlenül ismerje meg a sütőtök pudingot. Azok is szeretik, akik egyébként viszolyognak a sütőtöktől. 

Hozzávalók:

2 kg sütőtök
2-4 dl tejszín ízlés szerint
méz és vanília ízlés szerint

Lassú tűzön, fedő alatt 10 percig pároljuk félkeményre a fölvagdalt sütőtokot, annyira, hogy krumplinyomóval össze lehessen törni. Az edény aljára töltsünk fél ujjnyi vizet, hogy a sütőtök ne égjen oda. Minél keményebbre hagyjuk, annál nehezebb összetörni, de annál több értékes vitamin marad a sütőtökben. Hagyjuk kihűlni, majd ízesítsük vaníliával és mézzel. Tálalhatjuk hidegen és melegen egyaránt. Jó étvágyat hozzá!

2006-11-04. 
 
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.