India Hangja

India világa

Padlizsán, paradicsom és panír

2007. január 04. 03:00 - India Hangja

Nagyon egzotikus ízű, jellegzetesen indiai ízű szabdzsi.

Hozzávalók:
5 nagy paradicsom, negyedelve
1 csésze víz
1 nagy padlizsán, kockákra vágva
ghí a sütéshez
1 evőkanál friss reszelt gyömbér
1 evőkanál paprika
1 teáskanál fekete mustármag

negyed teáskanál hing (hagymával helyettesíthető vagy kihagyható)
csipetnyi kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander,
1 teáskaná garam maszala,(ha nincs tehetünk helyette római köményt vagy hagyja ki) cukor
2 l tej
só ízlés szerint (kb 2 evőkanálnyi)

Készítsen kemény túrót a tejből. Préselje 20 percig, vágja kis kockákra, és olajban vagy ghíben süsse aranybarnára.

Tegye a paradicsomot és a vizet egy lábosba, fedje le, és párolja 15 percig. Szűrje át szitán, dobja el a magokat és a héjat.

Melegítsen ghít egy wokban. Süsse aranybarnára a padlizsán kockákat. Csepegtesse le szitán, ezt a ghít fel lehet használni a fűszerek sütéséhez. Süsse a gyömbért, mustármagokat és hinget(a végén tegye bele, különben megkeseredik), míg a magvak pattogni kezdenek. Adja hozzá a paradicsompürét, a többi fűszert és a sült padlizsánt. Főzze lassú tűzön 8 percig. Adja hozzá a sült túrót, főzze még 2 percig. Tálalja forrón.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.