India Hangja

India világa

1% az óind kultúra továbbörökítésére

2007. március 14. 07:03 - Swami Kesava

Kedves India Hangja olvasó!

Kérünk, támogass minket adód egy-egy százalékának javunkra rendelésével!

Magyarországi tevékenységeinket több szervezeten belül folytatjuk. Adód egyik egy százalékát egyházunknak, a másikat pedig valamelyik civil szervezetünknek ajánlhatod fel, attól függően, hogy mely tevékenységeinket kívánod támogatni.

Tennivalók: A lenti lista alapján döntsd el, egyházunkon kívül mely szervezetünknek kívánod felajánlani a szeméyli jövedelemadód 1%-át. – Az egyház nevét és technikai számát, illetve egyik civil szervezetünk nevét és adószámát másold le. – Értesítsd időben könyvelőd 1%-os felajánlási szándékodról, és kérd a segítségét. – Ha magad készíted el bevallásod, kövesd az APEH tájékoztatóján leírtakat.

Támogatható célok és civil szervezetek

Ha a budapesti Hindu Kultúra Háza rendezvényeit, a Bhaktipédia védikus könyvtárat, a szentírások fordítását és kiadását szeretnéd támogatni, akkor a következőképpen rendelkezz az adóbevallásodban:

Adószám: 18062836-1-43
Kedvezményezett: VRINDA KULTURÁLIS EGYESÜLET

Ha a balástyai tanyán, a nandafalvi közösség által szervezett kulturális programokat, elvonulásokat, publikációkat szeretnéd támogatni, akkor a következőképpen rendelkezz adóbevallásodban:

Adószám: 19025960-1-06
Kedvezményezett: MAGYAR VAISNAVA HINDU EGYESÜLET

Ha indiai tanulmányútjainkat, országos kultúrtörténeti előadássorozatainkat és végül, s nem utolsósorban az India Hangját szeretnéd támogatni, akkor a következőképpen rendelkezz az adóbevallásodban:

Adószám: 18582358-2-06
Kedvezményezett: EGRI ÉLETHÁZ ALAPÍTVÁNY

Egyháznak szóló felajánlás

Az egyházaknak adható személyi jövedelemadó 1%-kal egyházi tevékenységeinket segítheted: a nandafalvi hindu templom építésének befejezését, fejlesztését, a templom fenntartását, egyházi publikációinkat.

Technikai szám: 1177
Megnevezés: HINDU VAISNAVA EGYHÁZ

Nemes támogatásod előre is köszönjük!

Az APEH tájékoztatója a rendelkezés módjáról:

Az összevont adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adója 2x1 százalékáról rendelkezhet. Az egyik l százalékot alapítvány, társadalmi szervezet javára juttathatja. A másik l százalékot valamely egyház javára adományozhatja.

A lezárt borítékot a személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak. Ha adójának 2x1 százalékáról rendelkezik, akkor mindkét nyilatkozatot egy borítékba tegye bele.

Ha az Ön személyi jövedelemadóját a munkáltatója számolja el, akkor a nyilatkozatát tartalmazó lezárt, a szükséges adatokkal ellátott borítékot március 25-éig a munkáltatójának adja át, aki azt az elszámolásról szóló adatszolgáltatással együtt továbbítja az adóhivatalnak. Ebben az esetben a borítékot a ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg írja alá!
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.