India Hangja

India világa

Ételosztás Budapesten

2007. február 10. 09:02 - India Hangja

Szeretnék beszámolni a február 10-én megtartott ételosztásunkról, amelyet sokak nemes adománya tett lehetővé.

Délelőtt 10-kor kezdtük el a programot. Először elmentem arra a menhelyre, ahol üldözött nők élnek gyermekeikkel. Ide süteményt és gyümölcsöt vittem, aminek nagyon örültek. A beszélgetés során ismét szóba került hogy jó lenne a gyerekeknek kézműves foglalkozást tartani. Erre tavasszal kerülne sor.

Közben az ásramban a többiek nem unatkoztak, több mint kétszáz szendvicst készítetek. Amikor készen lettek ezzel is, még egyszer átnéztünk és megkóstoltunk mindent. Bepakoltunk az autókba és elindultunk az első megbeszélt helyre, a Nyugati pályaudvar parkolójába. A következő vegetárius ételeket vittük: Frankfurti leves, „Bad Spenszer-féle” chilis bab Góvinda módra pörkölttel, háromféle ízesítésű szendvics uborkával, háromféle házi sütemény és sok-sok banán, alma, narancs és mandarin.

Itt csatlakozott hozzánk Nógrádi Sándor (Nawes) a kislányával, akik Szegedről utaztak fel segíteni. Hoztak magukkal finom süteményt is. Szintén ide érkezett Kollár Nóra is, aki egy tele hátizsák naranccsal növelte a gyümölcsök mennyiségét. A Nyugatinál kb. egy órát voltunk és nagyon sok embernek adtunk ételt. Sajnos a képeken ez nem minden esetben jön vissza, mert sokan kérték, hogy őket ne fényképezzük le.

Ezután elmentünk a Moszkva térre, ahol szendvicseket és gyümölcsöket osztottunk, majd a Batthyány térre érkeztünk, ahol ismét meleg ételeket is osztottunk. Itt nagyon jó hangulatú beszélgetések is kialakultak, sőt több arra sétáló ember is kért, főként gyümölcsöt.

A következő állomás egy éjszakai menhely volt, ahol már jó ismerősként fogadtak, lévén, hogy karácsonykor is voltunk már. Itt is nagy sikere volt a vegetárius finomságoknak, s több magánbeszélgetés is kialakult a lelki élettel kapcsolatban.

Itt láthattok néhány képet is a tevékenységünkről:

http://govindaszvami.mdo.hu/kepek/etelosztas200702/

B.A. Góvinda Szvámí
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása