India Hangja

India világa

Valódi parata

2007. június 25. 03:00 - India Hangja

A legtöbb India rajongónak a parata a kedvenc kenyérféléje. Én is közéjük tartozom. Aki kipróbálja a lenti receptet, megtudhatja, hogy miért…

Hozzávalók:
liszt
víz

olaj

Gyúrjunk közepes keménységű tésztát, olyat, mintha levestésztát készítenénk. Gyúrjunk a tésztából 4-5 cm átmérőjű gombócokat. Nyújtsuk kb. 2-3 mm vastagságú kerekre. Olajozzuk meg a tetejét és hajtsuk ketté, hogy félhold alakú legyen. Újra olajozzuk meg a tetejét (bőven), és ismét hajtsuk ketté. Az így kapott negyed körcikk alakú tésztát most nyújtsuk tovább, hogy max. fél cm vastag legyen. A serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanálnyi olajat, majd közepes erősségű lángon süssük a paratát. Megfordításkor tegyünk alá még egy kis olajat. Akkor jó, ha nem ég meg, ugyanakkor keményre kell sütni. A lényeges trükk most jön! Ha kivettük a serpenyőből az enyhén „kopogós” paratát még forrón egyszerűen össze kell gyűrni (bátran, de azért érzéssel…). Nem baj, hogy letöredeznek belőle darabkák. Ettől a gyűréstől valami fantasztikus állagú lesz a finom parata: leveles, ropogós és laza szerkezetű.
Tipp: Hajtogatáskor tölthetünk bele főtt krumplit, kevés sajtot. A többi tölteléket a fantáziájukra bízom. A töltött paratát nem kell összegyűrni. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása