India Hangja

India világa

Cukormentes rétes

2005. december 19. 03:00 - India Hangja

A cukormentes rétes elkészíthető rétestésztával, leveles tésztával, de természetesen nincs finomabb a saját készítésű tésztánál. Ha kész tésztával dolgozunk az előkészítésre összesen 10 percet kell szánnunk, a sütés további 20 perc, tehát rendkívül gyors, nem kell bele se cukor, se méz, mégis mézédes, valódi reform élelmiszer. A karácsonyi „édes-napok” közepette jól eső érzés cukormentes édességgel kedvezni a kristálycukortól megrészegült szervezetünknek.

Hozzávalók: 2-3 db alma, 2-3 db banán, 10 dkg mazsola, 20 dkg dió, kevés fahéj.

Az almát nem szükséges meghámozni. A felnégyelt almából eltávolítjuk a magházat, majd felkockázzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt banánt, a mazsolát, a diót és fahéjat ízlés szerint.

Jól összekeverjük, majd a kinyújtott tésztába öntjük a tölteléket. A tésztát föltekerve, vagy fölhajtva a sütőbe tesszük. A sütőtől függően 15-20 perc alatt kisül. A hatás nem marad el: vendégeink nem hiszik majd el, hogy cukormentes.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása