India Hangja

India világa

Kanalas forradalom

2006. január 21. 06:00 - India Hangja

Kanalas forradalom? Valami új botrány a parlament előtt? Volt már '56-os forradalom, őszirózsás forradalom, traktoros felvonulás, kendermagos tüntetés, de kanalas forradalomról még nem hallottunk.

Nem is hallhattunk, hiszen a világ egyik azon dolgai közül való, amely kivételesen nem magyar vonatkozású. Pedig valóban zseniális megmozdulás.

„Forradalom! Valaki tollal, más karddal; mi kanállal.” – írja a www.larevoluciondelacuchara.org dél-amerikai honlap. A dél-amerikai fiatal hinduk elszánt csapata kezdte a mára már kontinensnyire, sőt immáron világméretűre dagadt forradalmat. Továbbfűzve a hippokratészi „ételed legyen orvosságod” gondolatot, legnagyobb forradalom az, ami az ember kanala és szája között zajlik – mondják a vegetárius „forradalmárok”.

A békés, de elszánt vegetárius mozgalomra dél-amerikai minisztériumok is felfigyeltek. Ennek eredményképpen, 2005 októberében Vrindávanba látogatott és további támogatása felől biztosította a „kanalas forradalmárokat” a kolumbiai munkaügyi miniszter. Ekkor született meg a honlap angol nyelvű változata is, mely a www.spoonrevolution.com címen található. A honlap egyelőre más nyelveken, így magyarul nem olvasható, de a csapat nyitott egy esetleges magyar nyelvű www.kanalasforradalom.hu honlap indítására. Ehhez a munkához azonban magyar önkénteseket keresnek.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása