India Hangja

India világa

Tudatos művészet

2006. március 04. 06:00 - India Hangja

Első hallásra kissé groteszknek tűnik: a művészet vagy tudatos, vagy nem művészet, gondolhatná valaki, avagy a tudatos művészet olyan értelmetlen kifejezés, mint a vizes víz vagy a kerek kör. Mi akkor hát ez a Tudatos művészet elnevezésű megmozdulás?

A fiatal művészekből verbuválódott csapatot egy közös meggyőződés köti össze. A művészet számukra több mint önkifejezési eszköz: a művészetet az önmegvalósítás, a tökéletessé válás, önmegismerés eszközének, Isten felé vezető ösvénynek tekintik. S mint mondják a tudatos művészek, a mai globalizálódott társadalomban az érték egyre mélyebbre kerül. A művészetnek pedig újra a megfelelő helyre kell kerülnie, az emberek tudatába, szívébe.

A www.consciousart.de címen megtalálható portál a hasonló gondolkodású és elkötelezettségű művészeknek biztosít helyet. A bemutatkozáson kívül hozzáférhetők munkáiknak egy része, vagy annak fotói. A portál nemzetközi látogatottsága stabil. Gyakran jutnak innen célba a művek. Magyar művész munkái is hozzáférhetők Ashoka néven.  Valóban érdemes megnézni munkáit.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása