A neve talán sokakat elriaszt, de az ételnek nincs is igazán sárgarépa íze. Nagyon finom, kellemes állagú, érdemes kipróbálni.
1 kisebb vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
1/2 l zöldségleves (leveskockából is lehet)
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál vaj
őrölt fehérbors
csipetnyi só
szeletelt mandula
A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, és durvára reszeljük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és felforrósított vajon pár perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük a levessel. Fedő alatt nagy tűzön 10 percig főzzük. A mandulát közben zsiradék nélkül megpiríthatjuk, de pirítás nélkül is jó. A levest botmixerrel pépesítjük, átszűrjük teaszűrőn, hozzákeverjük a tejszínt, és ismét felforrósítjuk. A tányérra szedve szórjuk meg a tetejét a mandulával.