India Hangja

India világa

Bhaktipédia, a védikus irodalom online elektronikus könyvtára

2006. szeptember 06. 00:00 - India Hangja

Nyilvánosan is elérhető új honlapunk, a Bhaktipédia, a www.bhaktipedia.org címen.

A bhaktipédia szó egy szanszkrit és egy ógörög szó kombinációja: bhakti – istenszeretet, pédia – tanítás, vagyis az Istenszeretet tanítása.

A Bhaktipédia a közismert Wikipédia http://hu.wikipedia.org on-line közösségi tudástár wikibook csoportjához tartozik. Nem enciklopédia jellegű, mint a Wikipédia, hanem on-line könyvtár, ami azért tartalmaz egy folyamatosan bővülő lexikont is. A Bhaktipédia különleges könyvtár, mert nem csak olvasni lehet, hanem (a regisztrálással elfogadott szerkesztők) folyamatosan bővíthetik, javíthatják is.

A Bhaktipédia könyvtár a védikus vaisnava (hindu) könyvek gyűjteménye, melyben az eredeti források, szentírások (mint pl. a Bhagavad-gítá) mellett a múlt és a jelen kiemelkedő tanítómestereinek írásai is helyt kapnak. Ezen kívül az egészséges és etikus életmód irodalma, és a védikus gondolatokkal rokon kultúrtöténeti írások is olvashatók.

A folyamatosan bővülő anyagból elsőként, a Bhagavad-gítá mellett, B. Vallabha Tírtha Gószvámí A tiszta odaadás útja, B.A. Paramadvaiti Szvámí Családunk, a Gaudíja Math és W. Eidlitz Ismeretlen India című könyvére hívom fel a figyelmedet.

Ha kérdésed, kérésed lenne, kérlek, írj a b.a.kesava@vaisnava.hu címre. Örömmel várok minden visszajelzést.

B.A. Késava Szvámí (Bányay Géza)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása