India Hangja

India világa

2030-tól India lesz a legnépesebb ország

2006. szeptember 10. 07:00 - India Hangja

Nemrég még csak hatmilliárd ember élt a Földön. Az év közepén azonban már 6,6 milliárdnyian voltunk. A hannoveri német Világnépesség Alapítvány most tette közzé a legfrissebb adatokat. Eszerint átlagban évi nyolcvanmillió fővel gyarapszik a Föld népessége.

Az egyes területek között azonban óriási különbségek vannak. Európában például évente majdnem egymillióval leszünk kevesebben. A másik véglet Afrika. Etiópiának most körülbelül annyi lakosa van, mint Németországnak, tehát 82 millió. 2050-re Németország lakossága hétmillióval kevesebb lesz, Etiópiáé pedig megkétszereződik, Ugandában pedig megnégyszereződik. Ez nem is csoda, mert amíg Németországban egy nő átlagosan 1,3 gyereket szül, addig Etiópiában 5,4 gyereket, de Kongóban vagy például Csádban ez a szám 6,7.

Abszolút számokban Ázsia vezet. Ott ugyanis 2050-ig a mai 4 milliárdról 5,3 milliárdra nő a népességszám és India már 2030-ra megelőzi Kínát. Kínában ma 1,3 milliárd ember él, Indiában még csak 1,1 milliárd.

Forrás: Független Hírügynökség
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása