100 g finomliszt
5 g élesztő
3 g só
10 g cukor
60 ml víz
5 g konyhafüvek (oregánó, kakukkfű, zsálya, stb.)
15 g olajbogyó
60 ml oliva olaj
Keverje össze az élesztőt egy csipetnyi cukorral, adjon hozzá langyos vizet, tegye félre pár percre. Keverje össze a lisztet, sót, a konyhafüvek és az olaj felét. Gyúrja a tésztát, legyen az állaga puha. Pihentesse 15-20 percig, vagy amíg a kétszeresére nő, egy nedves ruha alatt. Tegye a cipót kivajazott tepsire. Szeletelje fel az olajbogyókat, és nyomkodja bele a tésztába. Szórja a tetejére a többi füvet, pihentesse újabb 20 percig. Kenje a tetejére a többi olajat, tegye előmelegített sütő felső polcára. Süsse 225 fokon 15-20 percig.