India Hangja

India világa

Méz és gyömbér kenyér

2006. október 01. 03:00 - India Hangja

500 g finomliszt
500 g sokmagos liszt (napraforgó mag, lenmag, szója, zabpehely, kukoricadara, rozsliszt stb. keverék)
450 ml víz
10 g glutén
5 g cukor
30 g élesztő
150 ml méz
30 g cukrozott gyömbér

Keverje össze az élesztőt egy csipetnyi cukorral, adjon hozzá langyos vizet, tegye félre pár percre. Keverje össze a többi összetevőt, kivéve a vizet és a mézet egy mixerben, állandó sebességgel, aztán adjon hozzá 100 ml mézet, és annyi vizet, amennyit felvesz. Ha készen van a tészta, takarja le nedves ruhával, pihentesse 15-20 percig. Aztán formálja ovális cipóvá, tegye kivajazott tepsire. Ha kétszeresére nőtt, el lehet kezdeni a sütést. Csináljon a tetején 3 bevágást, süsse 230 fokon 30 percig, fényezze a tetejét a maradék mézzel.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása