India Hangja

India világa

Muszlim lány szanszkrit vizsgája

2006. november 06. 07:00 - India Hangja

Shadzsina S. az első muszlim lány, aki a vizsgák során az első helyen végzett a keralai egyetem történetében. A 24 éves Shadzsina egy szegény navaikulami munkás három lánya közül a második. Három évvel ezelőtt kezdett szanszkritul tanulni.

A kérdésre, hogy ellenezték-e szanszkrit tanulmányait a közösség vezetői vagy a családja, Shadzsina azt mondja, a szülei egyetértettek. Egyesek ugyan megkérdezték, hogy miért nem arabul tanul, de ő mindenkinek azt felelte, az indiaiak számára a szanszkrit nyelv tanulása a legjobb, mert a legtöbb indiai nyelv ebből származik. Nagyon dallamos és költői, azonkívül jobb munkalehetőséghez is jut így. Shadzsina álma egy szanszkrit folyóirat létrehozása, amelyben a nyelv kedvelői kifejthetik a kreativitásukat.

Forrás: The Times of India. Fordította: Szilágyi Márta.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása