India Hangja

India világa

Góvinda szvámí karácsonyi ételosztása

2007. január 04. 10:00 - India Hangja

Jó néhányunknak különleges karácsonya volt Góvinda szvámí jóvoltából. Nem otthon ünnepeltünk, hanem az utcán hajléktalanokkal. Voltunk három menhelyen és Nyugati téren.

Az egyik menhelyen családosok laknak, ide sok ruhát, játékot, süteményt és gyümölcsöt vittünk. A másikban olyan nők laknak gyermekeikkel, akiket valamilyen módon üldöznek. Nekik is hasonló dolgokat vittünk. A harmadik hely csak éjszakai menedéket ad hölgyeknek. Ide meleg ételt, süteményeket és gyümölcsöt vittünk.

Ezenkívül a Nyugati pu. környékén osztottunk ételt. Először almát, majd meleg ételt adtunk több mit száz embernek. A menü: zöldséges rizs, vegetárius virslipörkölt,

lencsepástétomos kenyér, sütőtök puding és 23 féle sütemény, valamint sok gyümölcs.

Két kocsival szállítottuk az adományokat a lelkes és önzetlen barátokkal közösen. Számosan segítettek az előkészületekben, a főzésben is, s adtak adományt. Az akció motorja B.A. Góvinda Szvámí volt, aki már hetekkel megelőzően elkezdte a szervezést, ajándék adományokat gyűjtött, s maga is hatalmas adagokat főzött, s minden hajléktalanhoz volt egy kedves szava is.

B.A. Késava Szvámí
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása