negyed teáskanál hing (hagymával helyettesíthető vagy kihagyható)
csipetnyi kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander,
1 teáskaná garam maszala,(ha nincs tehetünk helyette római köményt vagy hagyja ki) cukor
2 l tej
só ízlés szerint (kb 2 evőkanálnyi)
Készítsen kemény túrót a tejből. Préselje 20 percig, vágja kis kockákra, és olajban vagy ghíben süsse aranybarnára.
Tegye a paradicsomot és a vizet egy lábosba, fedje le, és párolja 15 percig. Szűrje át szitán, dobja el a magokat és a héjat.
Melegítsen ghít egy wokban. Süsse aranybarnára a padlizsán kockákat. Csepegtesse le szitán, ezt a ghít fel lehet használni a fűszerek sütéséhez. Süsse a gyömbért, mustármagokat és hinget(a végén tegye bele, különben megkeseredik), míg a magvak pattogni kezdenek. Adja hozzá a paradicsompürét, a többi fűszert és a sült padlizsánt. Főzze lassú tűzön 8 percig. Adja hozzá a sült túrót, főzze még 2 percig. Tálalja forrón.