India Hangja

India világa

A dalai láma oktatásfejlesztési javaslata

2007. március 11. 07:00 - India Hangja

India külügyminisztere, Pranab Mukherdzsí nemrég azt mondta, hogy Indiának és Pakisztánnak az EU példáját kellene követnie, szoros gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokkal. A közös múlt kössön össze a jelenben is, találjuk meg a megoldást, hogy elmozduljunk a jelenlegi holtvágányról.

Konkrét javaslatot tett a Dalai Láma is Új-Delhiben: élesszék fel a régi buddhista egyetemek hagyományát. Az indiai Nálandát a Gupta királyok alapították Indiában az 5. században. Ázsia valamennyi részéből érkeztek a tanítók és a tanítványok, akik a legteljesebb tolerancia szellemében éltek együtt. A 7. században alapított, a Pakisztánban található taxilai egyetem az afgán, görög, védikus és buddhista műveltség központja volt. Az egyetemek felélesztése közelebb hozná a két országot, és elősegítené a kölcsönös megértést.

Forrás: Times of India
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása