India Hangja

India világa

Srikant – sáfrányos joghurtkrém

2007. március 11. 03:00 - India Hangja

A srikant India egyik legnemesebb édessége.

4 személyre

4 dl joghurt
1,5 dl cukor
egy csipetnyi sáfrány

Vegyünk egy ritka szövésű anyagot. Terítsük egy edényre, majd kanalazzuk bele a joghurtot. A joghurtot nem szabad előtte összekeverni. Fogjuk össze a szövet négy sarkát, és kössük össze, majd lógassuk fel, hogy kicsöpögjön a savó. Egy egész napon át hagyjuk így.

A cukrot oldjuk fel a lehető legkevesebb vízben, tegyük bele a sáfrányt, és addig főzzük, míg teljesen át nem színeződik. A lecsöpögött joghurthoz adjuk hozzá a cukros sáfrányt, és alaposan keverjük össze. Hidegen, pohárban tálaljuk.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása