India Hangja

India világa

Csoportos esküvő

2007. április 30. 07:08 - India Hangja

A Times of India egy olyan eseményről adott hírt, ami azt bizonyítja, hogy Indiában a vallási tolerancia ma is erős, s hogy a fundamentalizmus aggasztó erősödése ellenére is él a mindennapokban.

128 muszlim pár kötött egyszerre házasságot a gudzseráti Ahmedabadban. Érdekes, hogy a lányok nem a hagyományos hidzsabot viselték, hanem csak lazán borították a fejükre a ragyogó piros selyem szárik végét, mint a hindu menyasszonyok. A legtöbb gudzseráti muszlim síita-nizari, vagyis Aga Khán követője, aki Alinak, a próféta vejének 49. egyenes ági leszármazottja. A nizarik nemcsak a hagyományos imákat mondják el, hanem énekelnek is, hisznek a reinkarnációban, a Koránon kívül a Bhagavad-gítából merítik az inspirációt, sőt egyesek Visnu tizedik inkarnációjának tekintik Alit.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása