India Hangja

India világa

Alapítványunk indiai tanulmányúton

2006. április 12. 09:00 - India Hangja

16 napos indiai utunk végső napjait töltjük Hrisikésben. Utunkat természetesen Vrindávanban, a hinduk Jeruzsálemében keztdük. A résztvevők, mint általában, most sem hittek a szemüknek: időutazás vagy egy különleges varázslat? Hol vagyok, mit keresek én itt? Mi ez az egész, egy rémálom, vagy maga a mennyország? Ilyen ellentmondásos kérdések merülnek fel az emberben India szent földjére lépvén. A kultursokk után, megismerve a romos épületek és a koszos utcák mögött rejtőzködő értékeket, látva a csillogó tekinteteket, mélyen gondolkodóba esik az idegen földön, s mégis hazainak tűnő Indiában kutatgató hazánkfia.

>

Tadzs Mahal, aztán szemét. Pompa és szegénység. Szó, mi szó, van min gondolkodni, de milyen nagy szerencse, ha valakinek van kedve gondolkodni! Annyi biztos, hogy a mostani 10 fős csoportra is egy életre szóló bélyeget nyomott a misztikus India. Ha majd a körúton dugóba kerülünk, vagy mielőtt bármi miatt is panaszkodunk, biztosan mindenkinek eszébe jut egy egyszerű, jámbor indiai mosoly, az elégedettség jele. Ez a legnagyobb varázslat.

Üdvözlet Az India Hangja olvasóinak Indiából: Leveles Zoltán.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása