India Hangja

India világa

India a kéretlen levelek hazája

2006. június 07. 07:00 - India Hangja

A MessageLabs legfrissebb statisztikái szerint a kéretlen levelek többsége az Egyesült Államokban keletkezik, de a legtöbb spam az indiai felhasználók postafiókjaiba érkezik. A spamek küldői egyre inkább földrajzilag is igyekeznek behatárolni azokat a területeket, ahová a különböző leveleiket nagy mennyiségben tudják eljuttatni. Ennek megfelelően az email biztonsággal foglalkozó vállalatok a globális monitorozó rendszereikből nyert információik alapján jól be tudják határolni azokat az országokat, amelyek a leginkább fenyegetettek a spamek miatt.

A MessageLabs a legutóbb közzétett statisztikáiban elsősorban az Egyesült Állomokban és az Indiában kialakult spamhelyzetre hívta fel a figyelmet. A cég szerint a legtöbb kéretlen levél az Egyesült Államokban keletkezik. Ennek ellenére India van a legrosszabb helyzetben, ugyanis ide jut el a legtöbb kéretlen email. A statisztikákból kiderül, hogy az indiai email forgalom 91 százalékát a spamek teszik ki. Paul Wood, a MessageLabs egyik biztonsági elemzőjének véleménye szerint Indiában nagyon gyors technikai fejlődés indult meg, miközben a biztonságra való törekvés háttérbe szorult. Ezt a helyzetet pedig a spamek küldői könyörtelenül ki is használják.

A MessageLabs jelentése az elektronikus levelekben terjedő vírusokra illetve kártékony programokra is kitér. A cég szerint napjainkban az Egyesült Arab Emirátusokban a legrosszabb a helyzet, ugyanis ott minden tizennegyedik email vírussal fertőzött.

Forrás: www.computerworld.hu
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása