India Hangja

India világa

Szamósza – indiai gabonacsemege

2006. augusztus 14. 03:00 - India Hangja

2 csésze karfiol, kockákra vágva
1 csésze borsó
ghí a sütéshez
1 csésze fehér liszt
1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1/3 csésze + 3 evőkanál ghí
1 hegyes erős zöldpaprika, összevágva
1 1 teáskanál só
1-1 teáskanál köménymag, fekete mustármag, kurkuma
1 teáskanál aszafoetida
1 evőkanál garam maszála
1 teáskanál korianderpor

Párolja nagyon puhára a karfiolt és a borsót. Tegyen egy serpenyőbe 3 evőkanál ghít. Adja hozzá a zöldpaprikát, mustár- és köménymagot. Amikor pattogni kezd, adja hozzá a kurkumát és az aszafoetidát, majd a párolt zöldséget és a többi fűszert. Nyomja szét a zöldségeket, és főzze közepes lángon, míg sűrű pépet kap a töltelékhez. Ehhez kb. 20 perc kell.

Tészta


Gyúrja össze a liszteket 1/3 csésze ghível. Adjon hozzá annyi vizet, hogy a tésztát ki lehessen nyújtani (kb. 1 csésze). Készítsen 12 golyót, nyújtsa ki ezeket körlapokká. Tegyen mindegyikre 1 evőkanál tölteléket, és zárja le szorosan a széleket. Ha kissé benedvesíti a széleket könnyebben összeragadnak. Melegítsen ghít egy wokban. Süsse a szamószákat közepes lángon, alkalmilag forgassa meg.

Tálalja forrón. Süthető sütőben is. Ez a jellegzetes indiai csemege rizs, szabdzsi, dáhl összeállításnál is megállja helyét, de természetesen önmagában is kiadós étel.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása