India Hangja

India világa

Az Interpol is keresi a Buddha-szobrok tolvajait

2006. november 06. 07:00 - India Hangja

Az Interpol is keresi azt a felbecsülhetetlen értékű, több mint ezer éves bronz Buddha-szobrot, amelyet a kelet-indiai Bihar szövetségi állam fővárosában, Patnában lévő múzeumból loptak el szerdán ismeretlen tettesek.

A tolvajok az épület első emeleti ablakán át hatoltak be, megragadták a nyolcadik és kilencedik századból származó alkotásokat, majd távoztak, mondta a nyomozás vezetője. A rablókat az sem zavarta, hogy a múzeum a városi rendőrkapitányság tőszomszédságában van.

A páratlan értékű szobrok a 8-9. századból származnak. A törvényszéki szakértők egyelőre a hátrahagyott ujjlenyomatokat vizsgálják, de még nem sikerült megtalálni a tetteseket. Az indiai rendőrség gyanítja, hogy a tolvajok a magasabb ár reményében külföldön próbálják értékesíteni a műkincseket.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása