India Hangja

India világa

Szezámmagos újburgonya

2007. május 31. 03:00 - India Hangja

Hozzávalók:
fél kg bébi-burgonya
3-4 evőskanálnyi olaj
1 teáskanál római kömény
egy marék szezámmag
1 evőkanál mák
2-3 zöld csili
1 teáskanál korianderpor
1 csupor joghurt
1 evőskanál citromlé

A burgonyát félig főzzük meg. Wokban melegítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a római köményt. Amikor barnulni kezd, adjuk hozzá a szezámmagot és a mákot. Néhány másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a zöld csilit és a korianderport. Ha megpirult, fokozatosan és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a joghurtot, különben kicsapódhat a joghurt. Főzzük lassú tűzön, amíg az olaj ki nem ül a tetejére. Tegyük bele a krumplit, öntsünk hozzá kevés vizet és lefödve főzzük néhány percig, hogy a krumpli megpuhuljon. A végén sózzuk ízlés szerint, csorgassuk rá egy citrom levét és díszítsük korianderlevéllel. Gabonával és savanyúsággal tálaljuk.
 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása